TUBERKULIOZĖS DIENAI PAMINĖTI-BĖGIMAS MIESTO GATVĖMIS

Minint Tarptautinę tuberkuliozės dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė ir kūno kultūros mokytoja metodininkė Diana Balužytė ir vyresnioji mokytoja Jūratė Ažubalytė suorganizavo tradicinį – jau septintąjį – bėgimą. Bėgimo pradžioje socialinė pedagogė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė priminė bėgikams, kokiu tikslu susirinko, kokia aktuali problema yra tuberkuliozė. „Nors šiai ligai gydyti vaistai jau seniai išrasti, tačiau daug gyventojų visame pasaulyje vis dar serga šia liga, o Lietuva pagal sergamumo tuberkulioze rodiklius patenka į rizikingiausių Europos valstybių sąrašą“, – sakė J. Mačienė. Pasaulio sveikatos organizacija 2018 m. kviečia ieškoti lyderių, kurie padėtų kurti pasaulį be tuberkuliozės.

Dalyvauti bėgime užsiregistravo daugiau kaip šimtas dalyvių: gausiausiai bėgime dalyvavo Kupiškio TVM mokiniai, kaip ir kiekvienais metais, taip pat bėgime dalyvavo kariai savanoriai, Šaulių sąjungos savanoriai, Viešojo saugumo tarnybos atstovai, Kupiškio VPK jaunieji policijos rėmėjai, Kupiškio ligoninės ir Kupiškio rajono Alizavos, Skapiškio pagrindinių mokyklų mokiniai, Salamiesčio mokyklos Antašavos daugiafunkcio centro mokiniai, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokiniai, Kupiškio ir Pasvalio rajonų gyventojai.

Visi bėgimo dalyviai, įveikę 3,6 km. distanciją, prie finišo pasipuošė specialiais medaliais.

Dėkojame Panevėžio apskrities VPK Kupiškio PK atstovams ir Kupiškio PASPC greitosios medicininės pagalbos specialistams už mūsų saugumo užtikrinimą bėgimo metu ir Rokiškio visuomenės sveikatos biurui už paramą ir idėjos palaikymą.

 

Socialinė pedagogė metodininkė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė