KONKURSAS „APDAILOS MONTUOTOJAS 2018“

2018 m. balandžio 25–26 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, parodos „Resta 2018“ metu vyko respublikinis profesinio meistriškumo konkursas „Apdailos montuotojas 2018“. Konkursą organizavo Lietuvos statybininkų asociacija, UAB „Knauf“, Švietimo ir mokslo ministerija ir VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centras. Konkursu siekiama kelti profesinio mokymo ir statybos sektoriaus mokymo programos įvaizdį, skatinti mokinių sumanumą, kūrybiškumą, iniciatyvumą, tarpusavio bendradarbiavimą. Kartu tai yra puiki proga stiprinti profesinių mokyklų, socialinių partnerių, mokinių ir mokytojų tarpusavio bendravimą, pasidalinti statybos sektoriaus darbų mokymo patirtimi.

Konkurse „Apdailos montuotojas 2018“ dalyvavo vienuolikos profesinio mokymo įstaigų apdailininko (statybininko) mokymo programos mokiniai. Komandos atvyko iš Alytaus, Kauno, Mažeikių, Panevėžio, Tauragės, Vilniaus, Kėdainių, Kupiškio. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklai atstovavo apdailininko (statybininko) mokymo programos II kurso mokiniai Ernestas Baseckas ir Edgaras Aglinskas. Mokinius konkursui parengė profesijos mokytojai metodininkai Kęstutis Šakickas ir Virginijus Zovė.„Gipso kartono plokštes galima naudoti ne tik sienų ar lubų dengimui“, – pradedant konkursą sakė UAB „Knauf“ atstovas.

Šiais metai konkurso užduotis buvo neįprasta – iš „Knauf“ medžiagų pastatyti suoliuką. Jo nuomone, ši užduotis įdomesnė ne tik konkurso dalyviams, bet ir parodos lankytojams. „Per dvi konkurso dienas 11 komandų sukurs vienuolika suoliukų ir trečios „Litexpo“ salės galeriją, kurioje dabar vyksta konstravimas, paversime tikru poilsio parku, o parodos lankytojai galės juo naudotis dar dvi dienas“, – aiškino užduoties kūrėjai.Atliekant konkurso užduotis, dalyvius atidžiai stebėjo ir vertino Valstybinės darbo inspekcijos, Lietuvos statybininkų asociacijos ir UAB „Knauf“ atstovai. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinių komanda pademonstravo puikius meistriškumo įgūdžius ir buvo įvertinti II vieta. I vietą laimėjo Tauragės profesinio rengimo centro komanda, III liko Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro mokiniai.II vietos nugalėtojai E. Baseckas ir E. Aglinskas buvo apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos II laipsnio diplomais, nugalėtojų taure, Lietuvos statybininkų asociacijos ir Valstybinės darbo inspekcijos padėkos raštais, 2-ų kompetencijų vertinimui ir statybininko kortelės išdavimui kuponu „Statreg“, rėmėjų dovanomis, profesijos mokytojai metodininkai K. Šakickas ir V. Zovė – Valstybinės darbo inspekcijos ir Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro padėkos raštais.Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė džiaugiasi mokinių ir mokytojų pasiektais rezultatais. Mokyklos komanda jau šeštą kartą užima prizinę vietą respublikiniame apdailininko (statybininko) mokymo programos profesinio meistriškumo konkurse parodos „Resta“ metu.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė

Resta 2018_7
Resta 2018_6
Resta 2018_5
Resta 2018_4
Resta 2018_3
Resta 2018_2
Resta 2018_1
previous arrow
next arrow
Resta 2018_7
Resta 2018_6
Resta 2018_5
Resta 2018_4
Resta 2018_3
Resta 2018_2
Resta 2018_1
previous arrow
next arrow
Shadow