STAŽUOTĖ TENERIFĖJE

2018 m. gegužės 12-19 dienomis mokyklos statybos mokomųjų dalykų profesijos mokytojai V. Zovė ir K. Šakickas bei direktoriaus pavaduotojas J. Vilimas stažavosi Ispanijos Respublikoje, Tenerifėje. Vizitas vyko pagal projektą „Ugdymo turinio ir mokymo formų tobulinimas per Erasmus+ veiklas“ Nr. 2017-1-LT01-KA116-034960. Projekto partneris ir priimančioji organizacija ,,Temis Education” rūpinosi dalyvių darbine programa – suorganizavo susitikimus mokyklose, taip pat pasirūpino apgyvendinimu, maitinimu, kultūrine programa. Projekto vizito dalyviai gyveno Puerto de la Cruz mieste.

Antra vizito diena buvo sekmadienis, tad projekto partneris organizavo išvyką į Teidės ugnikalnio nacionalinį parką. Pakilome į 2200 m aukštį ir grožėjomės įspūdingais vaizdais.

Kitomis dienomis lankėmės mokymo įstaigose, kurios ruošia statybinio profilio specialistus. Didžiausią įspūdį paliko IES Geneto bei IES Santa Cruz mokyklos. Ten susitikome su mokyklų vadovybe ir profesijos mokytojais. Mums buvo pristatytos mokyklos veiklos, apžiūrėjome mokymo bazes, kalbėjome su profesijos mokytojais apie darbą su mokiniais, apie pagrindinius darbo principus ir taikomus metodus.

Stebėjome pamokas, kai pamokose dalyvauja imigrantai ir skirtingų gebėjimų mokiniai, dirbome atskirose darbo grupėse, praktiškai atlikome keletą užduočių, lankėmės ir stebėjome veiklą realiame statybos objekte.

Įgijome neįkainojamos tarptautinės patirties, darbo komandoje įgūdžių. Taip pat buvo organizuota įspūdinga kultūrinė programa. Stažuotė buvo ne tik darbinga, bet ir įvairi savo veiklomis, paliko neišdildomų įspūdžių.

Vizito dalyviai

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

Tenerife 5
Tenerife 4
Tenerife 3
Tenerife 2
Tenerife 1
previous arrow
next arrow
Tenerife 5
Tenerife 4
Tenerife 3
Tenerife 2
Tenerife 1
previous arrow
next arrow
Shadow