NETRADICINĖ ISTORIJOS PAMOKA “ŽINAU KĄ RENKU”

2019 m. sausio 30 d. mokykloje vyko netradicinės istorijos pamokos antro kurso VR-17, PV-17, AP-17, TP-17 grupių, ketvirtų gimnazinių klasių mokiniams, kurias vedė VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto pirmakursė Simona Petrulytė. Mergina šiuo metu yra ateinančių savivaldos rinkimų debatų koordinatorė Kupiškio mieste ir kartu su savanorių tinklu “Žinau ką renku” visoje Lietuvoje organizuoja pilietiškumo edukacijas jaunimui.

Pamokų tikslas buvo pristatyti nešališką politikos stebėsenos platformą „Žinau ką renku“, pakalbėti apie pilietiškumą, jauno žmogaus svarbą politikoje bei praplėsti žinias politikos pradmenyse.

Pasiklausę teorinės dalies apie artėjančius 2019 metų rinkimus, mokiniai turėjo galimybę dirbti interaktyviai ir per „kahoot.it“ programėlę dalyvavo praktinėje viktorinoje. Tai buvo puiki galimybė ne tik pasitikrinti savo žinias, tačiau ir sužinoti įvairių politinių faktų. Manau, kad buvo puiki pamoka jaunuoliams, kurie jau greit, kovo mėnesį, eis pirmą kartą balsuoti savivaldos rinkimuose.

Gimnazijos skyriaus vedėja   Daiva Daukšienė