LIETUVOS ŽEMĖLAPĮ SUKŪRĖME VISI KARTU

Atšventusi meilės dieną, vasario 15 d. rytą visa mokyklos bendruomenė susirinko į mokyklos I aukšto fojė paminėti Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos.

„Mylėti reikia ne tik žmones, turime mylėti ir savo šalį, savo gimtinę, savo tėvynę. Meilė – pats stipriausias ir gražiausias jausmas, kurį tiktai gali jausti žmogus“, – minėjimo pradžioje sakė neformaliojo švietimo organizatorė I.Balčiūnienė.

Jau kelintus metus iš eilės Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kvietė visame pasaulyje esančius Lietuvos piliečius Vasario 16-ąją švęsti išradingai bei sumaniai. Išradingai šią dieną minėjome ir mes. Kiekviena grupė sukūrė po vieną Lietuvos dėlionės detalę, kurias vėliau suklijavome į bendrą Lietuvos žemėlapį. Iki pat minėjimo ryto nė viena grupė nematė, kaip savo dėlionės detalę gamino kita grupė, tačiau visas jas jungė viena tema: „Aš – Lietuvos dalis“. Gautas rezultatas tikrai nenuvylė, o sukurtas bendras Lietuvos žemėlapis džiugins mūsų akis iki kitos valstybinės šventės.

Šalia žemėlapio pastatėme mokyklos bibliotekininkės I.Vilimienės parengtą informacinį stendą, skirtą Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai.

„Aš myliu Lietuvą, didžiuojuosi jos istorija, jos dabartimi ir tikiu jos šviesia ateitimi. Čia yra mano namai, o aš – tų namų dalis. Aš – Lietuvos dalis. Mes – Lietuvos dalis“.

Neformaliojo švietimo organizatorė Indra Balčiūnienė