GERŲ DARBŲ VEDINI, KOVO 21-Ą DIENĄ IŠSIRUOŠĖME Į UTENĄ

Socialinio darbuotojo padėjėjo modulinės profesinio mokymo programos II kurso mokinės kartu su profesijos mokytoja Indra Balčiūniene sugalvojo įgyvendinti pilietinę iniciatyvą „Paremk gyvūnų globos namus“. Visą mėnesį moterys siuvo gyvūnėliams žaislus, patiesalus, rinko pinigėlius, pirko maisto bei higienos prekių. Buvo nuspręsta aplankyti su „dovanomis” Utenos gyvūnų globos namus.

Mus pamačiusi, gyvūnų globos darbuotoja iš tiesų labai nudžiugo, juk per metus čia apsigyvena apie 1200 įvairių gyvūnų, o naujus namus per mėnesį randa tik apie 70. Nenuostabu, kad namams, kuriuose gyvūnai globojami ir įvairiapusiškai prižiūrimi, reikalinga bet kokia pagalba – tiek finansinė, tiek įvairiausiais daiktais, tiek žmonių savanorystė. Mūsų grupė padarė išties gerą darbą, nes ne tik atvežė įvairaus gerbūvio, bet ir  vienas katinėlis surado naujus namus.

Aplankę gyvūnų globos namus, patraukėme tolyn. Kadangi šią savaitę mokykloje vykdomas projektas „Žalioji savaitė“, nusprendėme bundančią gamtą pamatyti iš arčiau. Vykome į Paukščių kaimą. „Jei trokšti laimės, Laimės paukštė gyvena Cijonuose. Atvažiuok ir surask ją“, – sakė Paukščių kaimo šeimininkė. Tai vieta vaizdingame Aukštaitijos nacionaliniame parke, kur galima pamatyti įvairiausių rūšių sparnuočių bei  apie juos sužinoti daug įdomaus ir naujo.

Atvykę į Paukščių kaimą, ne tik bundančią gamtą ir joje gyvenančius paukščius stebėjome, bet ir vaišinomės milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies iškepta kiaušiniene iš įvairių paukščių kiaušinių bei ką tik išvirta kvapnia žolelių arbata. Vėliau dar savo slaptus norus plunksnomis rašėme, kuriuos paslėpėme Laimės paukštės lizde, o po darbų gurmaniškais pietumis vaišinomės.

Turėjome iš tiesų įspūdingą, darbingą bei produktyvią dieną. Už tai, kad leido vykti mokyklos autobusiuku, esame dėkingi mokyklos direktorei, o vairuotojui dėkojame už kantrybę (nors viliamės, kad jam nebuvo su mumis nuobodu).

Profesijos mokytoja Indra Balčiūnienė