I VIETA RESPUBLIKINIAME KONKURSE „APDAILOS MONTUOTOJAS 2019“

2019 m. balandžio 24 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo 26-oji tarptautinė statybų paroda ,,Resta 2019“.  Paroda „Resta“ – didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų paroda, skirta visiems statantiems, renovuojantiems ir besidomintiems naujausiomis technologijomis. Parodoje pristatomos statybų rinkos naujienos, medžiagos, įranga, skaitmeniniai sprendimai, aplinkotvarkos tendencijos.

2019 m. balandžio 24–25 d. parodos „Resta 2019“ metu vyko respublikinis profesinio meistriškumo konkursas „Apdailos montuotojas 2019“. Konkursą organizavo Lietuvos statybininkų asociacija, UAB „Knauf“ ir VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centras. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą ir suteikti galimybę geriausiems mokiniams parodyti savo profesinių gebėjimų lygį, pasitikrinti, ar rengiami būsimieji specialistai sugeba realizuoti vieną iš pagrindinių ūkio veiklos krypčių tikslą: didinti pastatų energetinį efektyvumą, patikrinti, ar efektyviai panaudojamos medžiagos pagal paskirtį, kaip laikomasi statybos darbų technologinių procesų, kokybės reikalavimų, darbuotojų saugos ir sveikatos normų.

Konkurse „Apdailos montuotojas 2019“ dalyvavo vienuolikos profesinio mokymo įstaigų apdailininko (statybininko) mokymo programos mokiniai. Komandos atvyko iš Kauno, Mažeikių, Panevėžio, Tauragės, Vilniaus, Kėdainių, Kupiškio, Šiaulių, Klaipėdos, Telšių. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklai atstovavo apdailininko (statybininko) mokymo programos II kurso mokiniai Ričardas Ališauskas ir Vladas Žvirblis. Mokinius konkursui parengė profesijos mokytojai metodininkai Kęstutis Šakickas ir Virginijus Zovė.

Komandos, kuriose dirba po du mokinius, per dvi dienas turėjo pagal brėžinį sumontuoti gipso kartono konstrukciją – pavėsinę. Užduotis buvo atliekama naudojant KNAUF medžiagas: įvairius profilius, gipso kartono plokštes, glaistą ir t.t.

Atliekant konkurso užduotis, dalyvius atidžiai stebėjo ir vertino Valstybinės darbo inspekcijos, Lietuvos statybininkų asociacijos ir UAB „Knauf“ atstovai.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinių komanda pademonstravo puikius meistriškumo įgūdžius ir užėmė I vietą. II vietą laimėjo VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centro komanda,  III vietą – Kėdainių profesinio rengimo centro mokiniai.
Mūsų mokyklos mokiniai, I vietos nugalėtojai R.Ališauksas ir V.Žvirblis, profesijos mokytojai metodininkai K.Šakickas ir V.Zovė buvo apdovanoti nugalėtojų taure, Lietuvos statybininkų asociacijos, Valstybinės darbo inspekcijos ir VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centro padėkos raštais, rėmėjų dovanomis.

Mokyklų komandos prieš konkursą buvo gavusios konkurso organizatorių ir rėmėjų UAB „Knauf“ užduotį – namų darbą, kurio tema  – „Ateities statyba“. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos konkurso dalyviai kartu su profesijos mokytojais ir neformaliojo švietimo organizatore Indra Balčiūniene kūrybingai atliko namų darbą ir jį pristatė parodos metu.
Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė džiaugiasi mokinių ir mokytojų pasiektais rezultatais ir užimta I vieta.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė