JAUNASIS ŽEMĖS ŪKIO TECHNIKOS SPECIALISTAS 2019

Balandžio 18 d. Alantos technologijos ir verslo mokykloje esančiame sektoriniame praktinio mokymo centre vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis žemės ūkio technikos specialistas 2019“.

Konkurse dalyvavo 37 mokiniai iš 22 Lietuvos ir  Latvijos profesinio mokymo įstaigų. Konkurse dalyvavo ir  Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai Vytenis Achmedovas ir Paulius Žiaugra. Mokinius konkursui rengė profesijos mokytojas Vygandas Užkuras.

Mokiniai varžėsi  keturiose rungtyse: laikė teorijos testą, atliko suvirinimo užduotį  ir figūrinio vairavimo užduotis su traktoriais „John Deer“ bei „Deutz-fahr agrofarm“.

Konkurso metu dalyvius atlydėję mokytojai lankėsi  kuriamame Molėtų technikos muziejuje, susipažino su Molėtų miestu. Taip pat turėjo galimybę praktiškai išbandyti UAB „Silberauto“ specialųjį sunkvežimį „Mercedes –  Benz UNIMOG U 530“ bei aplankyti Palaimintojo Teofiliaus Matulionio muziejų, esantį Alantos dvare.

Nors konkurse mūsų mokyklos mokiniai prizinių vietų neužėmė, bet konkurso uždaryme buvo apdovanoti padėkos raštais bei rėmėjų ir mokyklos dovanomis. Vytenis Achmedovas specialiuoju prizu buvo apdovanotas „John Deere“ rungtyje.

Tai buvo pirmasis technikos priežiūros verslo darbuotojo mokymo programos mokinių dalyvavimas tokiame konkurse. Manome, kad pirmas blynas tikrai neprisvilęs, o kituose konkursuose būtinai parsivešime nugalėtojų prizą.

Profesijos mokytojas Vygandas Užkuras