IŠVYKA Į PREKYBOS ĮMONĘ SENUKAI, UAB „PENKI”

Spalio 25 dieną II kurso pardavėjo modulinės profesinio mokymo, III kurso prekybos įmonių vadybininko padėjėjo profesinio mokymo, I kurso apskaitininko  ir kasininko modulinės profesinio mokymo programų mokiniai su profesijos mokytoja Terese Butkevičiene vyko į pažintinę – edukacinę išvyką. Buvo apsilankyta Kupiškyje veikiančioje UAB ,,Penki” (parduotuvė ,,Senukai”). Šios išvykos tikslas – susipažinti su būsimo pardavėjo darbo specifika, įgyti praktinių įgūdžių dirbant su kompiuterinėmis prekybos programomis.

Mus pasitiko parduotuvės direktorė Vida Stravinskienė, ji supažindino su šios įmonės istorija. Apibūdino būsimo pardavėjo darbo specifiką, pažymėjo, kad pardavėjo darbas yra sunkus, reikalaujantis kruopštumo ir atsakomybės.

Kadangi šiuo metu mokomės  modulį ,, Darbas su prekėmis”,  teoriškai jau daug ką žinome, tačiau praktinių įgūdžių mokiniams labai trūksta. Direktorė papasakojo ir pademonstravo, kaip vykdomas prekių užsakymas dirbant su IT programomis (iš tiekėjo – Kauno ,,Senukų” sandėlių),  pademonstravo prekių etikečių rengimą dirbant su apskaitos programa ,,Rivilė”.

Buvo įdomu pamatyti ir patiems praktiškai pabandyti užsakyti prekes IT programų pagalba, sukurti naują reklaminę prekės etiketę.

Profesijos mokytoja Teresė Butkevičienė