PO MAITINIMO ĮMONES PASIŽVALGIUS…

Rugsėjo 23 d. popietę  mūsų mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro ir trečio kurso mokinės kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis N.Vasiliauskiene ir G. Tamašiūniene – Latve lankėsi Kupiškio mieste įsikūrusiose maitinimo įmonėse.

Rudeniškai saulėtos dienos popietę aplankyta greitojo maisto užkandinė „Slaunas“, įsikūrusi Kraštiečių mikrorajone. Sutartu laiku merginų jau laukė ir šios įmonės savininkė Egidija Kaulakytė. Ji pakvietė užeiti į užkandinės vidų. Nors patalpos ir labai mažos, tačiau labai jaukios ir mielos. Ji papasakojo, kokie reikalavimai šioje įmonėje yra keliami čia dirbančioms virėjoms, koks asortimentas, kiek ir kokių patiekalų pagaminama. Buvo užduota nemažai klausimų. Viena trečiojo kurso mokinė planuoja atlikti praktiką šioje įmonėje.

Antroji pažintinio vizito vieta – restoranas „Provinsalis“, įsikūręs prie Kupos upės. Restorano savininkė Valerija Pažemienė trumpai apžvelgė savo įmonės veiklą, papasakojo, kokie organizuojami pobūviai, supažindino su siūlomu dienos patiekalų asortimentu.

Merginos apžiūrėjo moderniai įrengtą lankytojų salę, barą, kitas patalpas. Šioje įmonėje dirba  mūsų mokyklą baigę du virėjo modulinės profesinio mokymo programos  mokiniai – Rita Vaitiekūnaitė ir Tomas Jakaitis. Rita darbuojasi virtuvėje, o Tomas –  virtuvėje, taip pat gali aptarnauti klientus ir sparčiai suktis už baro. Visada malonu sutikti ir matyti savo buvusius mokinius, besidarbuojančius gimtajame mieste.

Daug pamačiusios, gavusios gerų emocijų, įspūdžių, susipažinusios su įmonių veikla, darbdaviais, darbuotojais, merginos grįžo į mokyklą.

Tikimės, kad tokios praktinės pamokos – išvykos būsimoms virėjoms tikrai padės giliau pažvelgti į  pasirinktą profesiją, suteiks noro tobulėti, siekti žinių ir sėkmingai įsilieti į darbo rinką.

Profesijos mokytoja   Gailutė Tamašiūnienė – Latvė