BAIGIAMOJI ICARO KONFERENCIJA

2021 m. kovo 12 d. Belgijoje nuotoliniu būdu ZOOM platformoje vyko baigiamoji tarptautinio projekto „Inovatyvios kvalifikacijos statybų sektoriaus technologinėms ir organizacinėms inovacijoms (ICARO)“ konferencija. Į Panevėžio PPAR konferenciją buvo pakviesti dalyvauti ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos statybos darbų profesijos mokytojai ekspertai Kęstutis Šakickas, Virginijus Zovė ir profesijos mokytoja medodininkė Dalia Viržintienė.

Pagrindinis šio projekto tikslas buvo panaikinti atotrūkį tarp statybos sektoriaus poreikių ir esamo profesinio rengimo, sukuriant naują europinę statybos techniko kvalifikaciją, mokymo programą ir įgyvendinimo gaires. Šiame projekte dalyvavo partnerių organizacijų atstovai iš Italijos, Ispanijos, Belgijos ir Lietuvos.

Renginio metu pranešėjai iš Bolonijos universiteto, Italijos ir Ispanijos statybos asociacijų, Europos architektų sąjungos ir kiti kalbėjo apie inovacijų poreikį statybų sektoriuje ir pristatė projekto metu parengtą naują jungtinę statybos techniko kvalifikaciją. ICARO projekto dėka tikimasi pagerinti mokymo veiklų, reikalingų Europos lygio profesinei kvalifikacijai įgyti, planavimą, įtraukiant besimokančiuosius, įmones ir mokymo teikėjų sistemą. Projekto pabaigoje bus galutinai parengta jungtinė statybos techniko kvalifikacija, kuri apimtų daugialypį techninį profilį, įskaitant statybvietės darbų priežiūrą, statybos ir/arba renovacijos proceso koordinavimą, darbų planavimą, valdymą ir priežiūrą, siekiant optimizuoti žmogiškuosius išteklius.

Statybos darbų profesijos mokytojai D. Viržintienė,  K. Šakickas, V. Zovė