KONKURSAS „SAUGUS KELYJE 2021“

Nuolat kalbama apie keliuose vykstančias avarijas, kurios nusineša jaunų žmonių gyvybes ir luošina likimus. Šiais metais jau septintus metus mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė ir profesijos mokytojas Stanislavas Dikšas organizavo konkursą „Saugus kelyje 2021“. Šis konkursas dėl karantino truputį kitoks, nuotolinis, bet jo tikslas toks pat svarbus: atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugų eismą mūsų keliuose ir gatvėse, eismo dalyvius mokyti elgtis atsakingai ir dėmesingai, priminti atšvaitų segėjimo būtinybę pėstiesiems, o diržų svarbą – važiuojantiems automobiliu. Apie nuolat didėjantį eismo intensyvumą ir keliamus vis didesnius iššūkius, siekiant užtikrinant saugų eismą Lietuvoje, pasakojo Kupiškio rajono  Reagavimo skyriaus vyriausioji patrulė, laikinai atliekanti Veiklos skyriaus vyresniosios tyrėjo pareigas Ineta Baronaitė. Kadangi kiekvienas visuomenės narys yra ir kelių eismo dalyvis, eismo saugumas tampa visuotiniu klausimu. Didelis autoįvykių skaičius Lietuvoje sietinas su neatsakingu žmonių elgesiu prie vairo, netinkamu eismo organizavimu, automobilių ir kelių būkle ir t. t.

Dalyvauti konkurse užsiregistravo 15 mokinių. Testo užduotis  vertino komisija: Stanislovas Dikšas, profesijos mokytojas, ir Ineta Baronaitė, Panevėžio apskrities VPK Kupiškio r. PK Reagavimo skyriaus vyriausioji patrulė, laikinai atliekanti Veiklos skyriaus vyresniosios tyrėjo pareigas. Visus dalyvius pasveikino Profesinio skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė linkėdama ne tik elgtis pagarbiai vienam su kitu, bet ir saugoti visų sveikatą bei gyvybę.

Saugaus eismo projektų sąrašas yra gana didelis:  „Eismo saugumas bendruomenėse“, „Atšvaitų diena“, „Saugokime vieni kitus kelyje“ ir kt., paskutinį rugsėjo sekmadienį ,,Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena“, balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje. Mūsų mokykloje  jau tradicija tapo konkursas „Saugus kelyje”. Šiemetinio konkurso nugalėtojais tapo: VR-19 gr. mokinė Gabija Kavoliukaitė (pirmoji vieta), AP-19/ 2 gr. mokinys Deividas Kavčinskas (antroji vieta) ir TP-19/2 gr. mokinys Domantas Gusakovas (trečioji vieta).

Taisyklės, normos, reglamentai – daugelio nelabai mėgstama gyvenimo dalis, nes labiau pripažįstame laisves nei suvaržymus. Tačiau būdami kelyje ir dalyvaudami viešajame eisme, negalime elgtis taip, kaip norime.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė