GEROSIOS PATIRTIES SKLAIDA IR MOKINIŲ SĖKMĖS ISTORIJOS

2021 m. gegužės 19 d. maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė ,,Zoom” platformoje suorganizavo mokiniams vaizdo susitikimą su mūsų buvusiomis  mokyklos absolventėmis Egle Tomkevičiūte ir Simona Vorobjevaite – Raugiene. Susitikimo tikslas buvo pasidalinti gerąja patirtimi ir paskatinti mokinius siekti kuo aukštesnių ugdymo rezultatų, planuoti savo karjerą, siekti savo tikslų.

Eglė Tomkevičiūtė 2018 m. su pagyrimu baigė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą, įgijo vidurinį išsilavinimą ir virėjo profesiją. Baigusi mokyklą, dirbo Kupiškyje, vėliau išmėgino savo jėgas Vokietijoje ir Danijoje. Įgijusi darbinių įgūdžių, Eglė nusprendė nesustoti, tobulėti, toliau mokytis ir 2019 m. įstojo į Kauno kolegiją studijuoti įstaigų ir įmonių administravimą.

Šiuo metu Eglė yra Kauno kolegijos Vadybos studijų krypties komiteto narė, dalyvauja įvairiuose tarp Lietuvos kolegijų vykstančiuose projektuose (pvz., dalyvavo kompetencijų tobulinimo projekte „Studijų rašto darbų pirkimo-pardavimo prevencija, plėtojant akademinį sąžiningumą“). Ateityje planuoja įkurti savo verslą. Eglės atsiliepimai apie mokyklą labai šilti: „Mokydamasi Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje įgijau daug žinių ir patirties, tai man pravertė tęsiant mokslus ir tobulėjant kaip asmenybei. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę mokytis šioje mokykloje ir esu dėkinga visiems Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokytojams!“

Simona Vorobjevaitė – Raugienė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą baigė 2014 m., taip pat įgijo vidurinį išsilavinimą ir virėjo profesiją. Tais pačiais metais įstojo į Utenos kolegiją, pasirinko studijuoti maisto produktų technologiją. Baigusi Utenos kolegiją, Simona mokėsi Lietuvos sveikatos ir mokslų universitete, baigė išlyginamąsias veterinarinės maisto saugos studijas.

Simona yra dirbusi  konditere, technologe, gamybos vadove  įvairiose Panevėžio konditerijos įmonėse –  UAB „Dagemos konditerija“, UAB „Panevėžio eglė“, UAB „Biržų duona“. Šiuo metu Simona Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje mokosi apskaitininko modulinės profesinio mokymo programos.

Mokiniai labai susidomėję klausė sėkmės istorijų, uždavė Eglei ir Simonai įvairių klausimų apie virėjo, konditerio profesijas, o viešnios  palinkėjo mokiniams siekti kuo geresnių ugdymo rezultatų, puoselėti savo svajones, tobulinti profesinius įgūdžius ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė