PAŽINTINIAI VIZITAI Į KUPIŠKIO MAITINIMO PASLAUGAS TEIKIANČIAS ĮMONES

2021 metų rugsėjo 8 dieną padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso PB-21 ir virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR-21 grupių mokiniai,  lydimi maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos Nijolės Vasiliauskienės, lankėsi  Kupiškyje įsikūrusiose ir maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Būsimi padavėjai ir virėjai aplankė piceriją „Čiki pica“, kavines „Upės kepyklėlė“, „Provinsalis“, „Pasimatymas“, „Merkurijus“, „Suchi“ barą, parduotuvę „Kavinukas“.

Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai apžiūrėjo  maitinimo įmonių interjerą, susipažino su  patalpų išdėstymu, sužinojo, kokie reikalavimai  keliami padavėjo ir barmeno bei virėjo profesijoms.

Džiugu, kad kavinėje „Provinsalis“, picerijoje „Čiki pica“ ir „Upės kepyklėlėje“ dirba padavėjo ir barmeno bei virėjo specialybes mūsų mokykloje įgiję   mokiniai – Tomas Jakaitis, Rita Vaitiekūnaitė, Justina Juodiškytė, Eglė Jurėnaitė, Ramūnė Montvilaitė. Kavinės „Provinsalis“ savininkė Valerija Pažemienė papasakojo mokiniams apie  privataus verslo kūrimo galimybes, kokių resursų reikia pradedant kurti savo įmonę.

Apsilankę maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, mokiniai galėjo daugiau sužinoti apie padavėjo ir barmeno bei virėjo profesijas, įsitikinti, ar turi šioms profesijoms reikalingų gebėjimų ir asmeninių savybių.

Parengė profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė