RUDENS SPALVŲ PALETĖJE – SPALVINGA PATIEKALŲ ĮVAIROVĖ

Šių metų rugsėjo 14 – 16 dienomis mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko praktinės pamokos virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro kurso VR-20  ir trečio kurso VR-19 grupės mokiniams. Antro kurso VR-20 grupės mokiniai kartu su profesijos mokytoja G.Tamašiūniene – Latve gamino pertrintas rudenines daržovių sriubas, o trečio kurso VR-19 grupės mokiniai kartu su profesijos mokytoja Nijole Vasiliauskiene gamino šaltus užkandžius.

Šviežios daržovės ir žalumynai į maisto ruošimo laboratoriją atkeliavo iš mokyklos daržo. Nusprendėme patiekalus susieti su rudens sezonu,  patiekalus pagaminti ryškius ir spalvingus. Oranžinę spalvą sriuboms  mokiniai išgavo iš moliūgų, morkų, cukinijų, raudoną –  iš  keptų burokėlių ir šviežių  pomidorų.  Sriubos buvo gardinamos fetos sūriu, skrudintomis sėklomis ir kepintais pyrago kubeliais. Šaltam užkandžiui  – daržovių biskvitui su lašiša žalią spalvą suteikė špinatai, oranžinę – paprikos. Vištienos krūtinėlės užkandis su grybais buvo gaminamas iš maltos vištienos, saldžios grietinėlės, prieskonių, puošiamas pievagrybiais ir petražolėmis.

Paruoštus patiekalus mokiniai degustavo, vertino patiekalų kokybę, dekoravimo stilių,  vieni kitų gebėjimus, džiaugėsi įgiję naujų žinių ir kompetencijų.

Parengė maisto ruošimo technologijos profesijos dalykų mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūniene – Latvė