PAMINĖTA TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti tradiciškai inicijavo Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimą Lietuvos mokyklose.  Šią savaitę mūsų mokyklos mokiniai klasių / grupių valandėlių metu su klasių / grupių vadovais ir socialine pedagoge diskutavo šiomis  temomis:

Kas yra TOLERANCIJA? Kodėl mes turime būti TOLERANTIŠKI? Ar jeigu aš būsiu TOLERANTIŠKAS, kitas žmogus taip pat toks bus? Kur šiandien aš galiu matyti TOLERANCIJĄ? Buvo atkreiptas dėmesys į gyvenamąją vietovę, žmonių tarpusavio santykius, tolerancijos / netolerancijos atvejus. Šiais metais  Tolerancijos dienos simboliu pasirinktas MIESTAS. Miesto prasmė gali būti  labai įvairi. Suprantame, kad bet kuris miestas yra gyvas todėl, kad jame gyvena žmonės, kurie yra skirtingi.

Mokiniai piešė, gamino iš įvairių medžiagų tolerancijos miestą ir sukurtus darbus demonstravo mokyklos II aukšto fojė.

Dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šios akcijos. Išradingiausiai ir gražiausiai tolerancijos miestą sukūrė TP-21 grupės ir 1G-21 klasės mokiniai.

Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą. Miestas gali būti simbolis, sujungiantis skirtingus žmones.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė