INTEGRUOTA PAMOKA NETRADICINĖJE APLINKOJE

Ginti. Saugoti. Padėti. – toks yra Lietuvos policijos šūkis. Kiekvienas žmogus turi jaustis saugiai namuose, mokykloje, gatvėje.

Kovo 28 d. 1G-21 klasės mokiniai, kartu su dalykų mokytojomis, dalyvavo integruotoje fizinio ugdymo, anglų ir rusų kalbų pamokoje „Policininko profesija“, kurią vedė Kupiškio skyriaus policijos pareigūnė Ineta Baronaitė. Pareigūnė mokinius supažindino su policijos technika ir kokie daiktai reikalingi atliekant tyrimą, ar sprendžiant vienokią ar kitokią situaciją, pamokė kaip teisingai naudotis turniketu. Mokiniai turėjo galimybę pasėdėti policininko automobilyje ir sužinoti atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Aplankėme sulaikymo kameras, apklausos kambarius, sporto salę. Pareigūnė Ineta pasakojo kokius normatyvus reikia kasmet įvykdyti policijos pareigūnams, rodė filmuotą medžiagą kaip teisingai atlikti fizinius pratimus, pristatė mokyklą kurioje mokėsi, dalinosi savo patirtimi.

Grįžę į mokyklą mokiniai anglų ir rusų kalbomis aprašė savo įspūdžius, parašė apie policininko aprangą ir įrankius reikalingus jų darbe. Fizinio ugdymo pamokose bandys įvykdyti normatyvus, kuriuos reikia pasiekti policininko pareigūnui.

Fizinio ugdymo mokytojos D. Balužytė ir J. Ažubalytė
Anglų k. mokytoja J. Tamošiūnienė
Rusų k. mokytoja I. Rukštavičienė