ATVIRŲ DURŲ DIENA KUPIŠKIO TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOJE

Kasmet jauni žmonės ieško tinkamiausio sprendimo, kokią švietimo instituciją pasirinkti tolimesniam mokymuisi, ką studijuoti. Tam reikia ne tik pažinti save, bet ir turėti nemažai informacijos apie specialybes, mokymo programas bei įstaigas, kuriose galima įgyti norimą profesiją, pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą.

Europos Komisijos iniciatyva ši gegužės mėnesio savaitė paskelbta Europos profesinių gebėjimų savaite, kuria siekiama geriau informuoti apie profesinį mokymą bei didinti jo patrauklumą. Savaitės tikslas – pademonstruoti daugybę galimybių, kurias profesinis mokymas suteikia jaunimui ir suaugusiems, taip pat parodyti profesinio mokymo pridėtinę vertę ekonomikai, ateities darbo rinkai bei gebėjimams.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, dalyvaudama Europos Komisijos iniciatyvoje,  gegužės 19 dieną  kvietė visus, norinčius išsamiau susipažinti su  mokykloje vykstančiu ugdymo procesu, į Atvirų durų dieną.

Per Atvirų durų dieną mokykloje apsilankė apie 150 mokinių ne tik iš Kupiškio rajono, bet ir Biržų, Rokiškio, Anykščių ir kitų kaimyninių rajonų. Visiems atvykusiems buvo sudarytos puikios galimybės savo akimis pamatyti mokyklos erdves bei geriau susipažinti su  mokykla: ko ir kaip čia galima mokytis, kokia infrastruktūros plėtros projekto lėšomis įsigyta nauja įranga ir technika naudojama mokantis, kur galima atlikti praktikas, o vėliau ir įsidarbinti, kokios galimybės išvykti į stažuotes užsienyje.

Atvykusius mokinius ir mokytojus aktų salėje pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui, l. e. direktoriaus pareigas Raimonda Domžienė. Ji pristatė mokykloje vykdomas mokymo programas, gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, mokymo bazę, priėmimo tvarką, o mokiniai svečiams padovanojo nuotaikingą meninę programą.

Atvirų durų dienoje dalyvavęs Kupiškio rajono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius negailėjo teigiamų atsiliepimų žodžių mokyklos bendruomenei už jos gebėjimą teikti kokybišką ugdymą, profesinį mokymą, nuolat diegiamas naujoves, atvertas galimybes jaunimui praktinių įgūdžių įgyti stažuočių užsienyje metu bei palinkėjo susirinkusiems mokiniams priimti teisingus sprendimus renkantis savąjį kelią.

Projektų vadovė Modesta Žilinskė renginio dalyviams pristatė sėkmingai vykdomą Erasmus+ projektinę veiklą bei supažindino su  atsiveriančiomis galimybėmis tiems mokiniams, kurie įstos į mūsų mokyklą įgyti profesijos, sieks pagrindinio ir vidurinio išsilavinimo.

Po to Atvirų durų dienos dalyviai buvo pakviesti praktiškai išbandyti kai kuriuos technologinius procesus (montuoti, klijuoti plyteles, uždėti dekorą, pakeisti, balansuoti automobilio ratus, nustatyti gedimus su diagnostine įranga, ardyti variklį, virinti įvairiais būdais, dirbti su medžio apdirbimo staklėmis, figūriškai pjaustyti daržoves, vaisius, teikti pagalbą žmonėms su negalia ir kt.) ir geriau susipažinti su šiuolaikinėmis statybos, suvirinimo, automobilio remonto darbų  technologijomis. Mūsų mokyklos mokiniai demonstravo svečiams jau įgytas kompetencijas, turimus praktinius įgūdžius.

Atvirų durų dienos dalyviai apsilankė ne tik mokymosi patalpose, laboratorijose, bendrabutyje, bet ir apžiūrėjo mokyklos dirbtuves, garažus, turimą modernią žemės ūkio techniką, pasivažinėjo su traktoriuku „Pupsiuku“ ir net sėdo už šiuolaikinio traktoriaus vairo bei pabandė valdyti sudėtingą techniką. Labai mokinius sudomino ir tai, kad mokykloje veikia Vairavimo mokykla, buvo daug norinčių pabandyti vairuoti mokomuosius automobilius mašinų vairavimo aikštelėje.

Visi norintys galėjo pasivaržyti sporto rungtyse, dalyvauti viktorinoje naudodamiesi internetine Kahoot programėle,  išbandyti savo sėkmę prie Laimės rato, teisingai atsakiusieji mokiniai buvo apdovanoti mokyklos socialinių partnerių UAB ,,Knauf“, UAB ,,Sakret“, UAB ,,Intercars“ įsteigtais prizais.

Renginio pabaigoje visi Atvirų durų dienų dalyviai buvo pavaišinti cepelinais ir keptomis bandelėmis. Juos aptarnavo padavėjo ir barmeno bei virėjo mokymo programos mokiniai.

Atvirų durų dienos tikrai suteikė jauniems žmonėms daug informacijos apie profesinį mokymą ir jiems telieka teisingai ir atsakingai pasirinkti mokymo programą, kuri leistų vėliau save realizuoti, įsitvirtinti darbo rinkoje, siekti karjeros. Rinkdamasis profesiją, sprendimą kiekvienas priimti pats. Mums belieka tikėtis, kad iš atvykusiųjų į Atvirų durų dienas nemažai jaunų žmonių nuspręs mokytis mūsų mokykloje.

Mokyklos administracija