KONSTITUCIJOS EGZAMINAS 2022 MOKYKLOJE

Šiandien – Konstitucijos egzamino diena. Mūsų mokyklos gimnazistai, 9-10 klasių mokiniai, per pilietiškumo pagrindų pamokas skubėjo pasitikrinti žinias, kaip gerai išmano Konstituciją. 11-12 klasių mokiniai atliko testą  ir atviro klausimo užduotį  istorijos pamokų metu. Mokiniai rezultatus sužinos per šią savaitę, jie atsakymus gaus į elektroninius paštus.

Geriausiai šį žinių patikrinimą įveikę dalyviai bus apdovanoti specialiaisiais prizais, tarp kurių – 50 eurų nominalo kolekcinės aukso monetos, skirtos Valstybės Konstitucijos 100-mečiui, planšetiniai kompiuteriai, elektroninės knygų skaityklės, belaidės ausinės, išmanieji laikrodžiai ir kt.

Išmanyti  Konstituciją – garbės reikalas, džiaugiuosi mokiniais, kurie dalyvavo šiame iššūkyje. Kuo daugiau bus tokių pilietiškų mokinių, žmonių, tuo Lietuvoje bus daugiau teisingumo, pagarbos teisėms ir laisvėms, tuo stipriau Konstitucija įaugs į žmogaus, visuomenės ir valstybės gyvenimą.

Svarbiausia nebijoti užduotų klausimų ir taip pat nebijoti suklysti. Neklysta tik tie, kurie negalvoja, bijo ir nepriima jokių sprendimų.

Istorijos mokytoja Asta Petrulienė