VIRTUALIOS REALYBĖS FILMAS „ANGELŲ TAKAIS“

2023 m. sausio 24 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos aktų salėje VR SPOT komanda  pristatė prestižinių tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatą – virtualios realybės filmą „Angelų takais“. Tai kino filmų režisierės Kristinos Buožytės ir kūrybos prodiuserio Vitalijaus Žuko kūrinys, skirtas dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybai pagerbti.

Virtualios realybės pagalba, skambant M.K.Čiurlionio ir M. Urbaičio muzikai, žiūrovai galėjo patyrinėti 60 menininko paveikslų: „Ramybė“, „Angelėliai“, „Aukuras“, „Angelas“, „Žinia“, „Saulė“ ir kt. Filme buvo galima aptikti ir atskirus kai kurių paveikslų fragmentus: aplinką, objektus, detales, šviesas, dangų, žemę.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos administracija sudarė sąlygas filmą „Angelų takais“ peržiūrėti ne tik mūsų mokyklos bendruomenei, bet pakvietė ir Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos, Kupiškio rajono Švietimo pagalbos tarnybos bendruomenes, Kupiškio rajono gyventojus. Labai smagu, kad į filmo peržiūrą atvyko ir mokinių tėvai. Filmą peržiūrėjo 72 žiūrovai.

Labai džiaugiamės, kad filmas nepaliko abejingų žiūrovų. Jie patyrė pačias geriausias emocijas ir pritarė režisierės K. Buožytės minčiai, kad „filmas gavosi, kaip SPA sielai“.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja D.Tumelionytė