SĖKMĖ RESPUBLIKINIAME GAMTOS MOKSLŲ ŽINIŲ KONKURSE – VIKTORINOJE ,,ŽINAU – SAKAU 2023‘‘

Kovo 30 d. Zarasų profesinėje mokykloje pirmą kartą organizuotas gamtos mokslų konkursas.

Jame dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda ,,Žaibas‘‘, kurią sudarė keturi mokyklos mokiniai: Viktorija Kateivaitė, Darija Gudaitė, Martyna Jovaišaitė ir Mantijus Mališauskas. Konkurse dalyvavo 5 komandos iš įvairių profesinių mokymo įstaigų. Kiekviena komanda paruošė prisistatymą, pagamino talismaną iš elektronikos atliekų, atsakinėjo į viktorinos klausimus iš įvairių temų, sprendė logines užduotis, narpliojo galvosūkius. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, jog mūsų komanda ,,Žaibas‘‘ iškovojo I-ąją vietą. Džiugu tai, kad surinktų taškų skaičiumi komanda ženkliai aplenkė kitas.

Konkursas buvo labai gerai suorganizuotas. Kol mokiniai atlikinėjo konkurso užduotis, lydintys mokytojai dalyvavo ekskursijoje po Zarasų miesto lankytinas erdves, daug naujo sužinojome  apie šį turistų lankomą kraštą iš žavaus ekskursijos vadovo Evaldo Dumbravo,  kuris dirba ir šioje mokykloje. Sveikinimo  bei padėkos žodžius  tarė mokyklos direktorė,  o dabar jau ir Zarasų savivaldybės merė Nijolė Guobienė.  Ji įteikė komandoms diplomus, atminimo dovanėles, šakočius. Konkurso dalyviai buvo pavaišinti  nemokamais pietumis bei kava. Mūsų mokiniai labai džiaugėsi iškovota pergale bei dovanų čekiais, taip pat patirtais įspūdžiais.

Dėkoju mokytojams, kurie prisidėjo prie mūsų sėkmės bei mokyklos  vadovams,  sudariusiems galimybę dalyvauti šiame konkurse.

Biologijos mokytoja Irena Baltrukėnienė