PLANUOJANTIEMS PADIRBĖTI – SPECIALISTO PATARIMAI

Kaip pasirengti pirmam pokalbiui su darbdaviu, koks turėtų būti ieškančiojo darbo asmens CV? Tokius klausimus kartu su Užimtumo tarnybos Panevėžio jaunimo užimtumo skyriaus Kupiškio jaunimo darbo centro vyr. specialiste Nida Šulciene 2023 m. gegužės 12 d., gvildeno AP-22, PB-22 ir VR-22 grupių mokiniai.

Susitikimo metu buvo detaliai nagrinėjama gyvenimo aprašymo (CV) struktūra, dažniausiai pasitaikančios klaidos, kaip sudominti darbdavius, kad nebūtų atmesta ieškančiojo darbo CV. Socialiniai tinklai be smurto ir draudžiamos informacijos, elektroninis paštas su vardu ir pavarde, tvarkingas ir be klaidų tekstas – dalykai, į kuriuos labai verta atkreipti dėmesį ruošiant savo gyvenimo aprašymą.

Kitas svarbus susitikimo akcentas – kur galima rasti informacijos apie laisvas darbo vietas. Pasak Nidos Šulcienės, tam yra daugybė būdų: nuo informacijos Užimtumo tarnybos tinklalapyje iki socialinių tinklų, informacijos paskleidimo per draugus, pažįstamus, darbo paieškos interneto puslapius, spaudą.

Pirmasis pokalbis su darbdaviu – labai svarbus, todėl jam būtina pasiruošti iš anksto. „Labai svarbu parodyti, kad domitės ne tik siūloma laisva darbo vieta, bet ir pačia įmone, jos veikla, – akcentavo susitikimo metu Užimtumo tarnybos specialistė. Atrankoje dalyvaujančio kandidato parodytas susidomėjimas įmone, aiškus įsidarbinimo tikslo žinojimas, susitikimo metu tik padidins įsidarbinimo galimybes, parodys, kad kandidatas iš tikrųjų yra nusiteikęs rimtam darbui.“

Susitikimo dalyviai sakė, kad kai kuriems jau yra tekę vasaros metu padirbėti paprastus, kvalifikacijos nereikalaujančius darbus, kiti planavo savo jėgas išbandyti šią vasarą.

Karjeros specialistė Audronė Liudvinavičienė