2024 metų lapkričio 14 dieną virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro kurso mokiniai su profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve lankėsi LITEXPO kongresų cente, kur vyko didžiausia Baltijos šalyse gastronomijos ir svetingumo verslo paroda „TASTE VILNIUS HORECA 2024“.
Apsilankymo dieną vyko Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuojamas konkursas „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“, leidžiantis ne tik pastebėti talentus ir išskirti geriausius, bet ir parodantis Lietuvos gastronominės kultūros kilimo lygį. Renginyje mokiniai ir mokytojos galėjo apžiūrėti naujausią virtuvės įrangą, paragauti įvairių ekologiškų, veganiškų ir vegetariškų maisto produktų, gauti vertingų patarimų, kaip gaminti tvariai, kad darytume mažesnį poveikį gamtai.
Paroda „TASTE VILNIUS HORECA 2024“ – išskirtinė proga atrasti tai, kas geriausia ir naujausia svetingumo sektoriuje, susitikti su geriausiais šefais, restoranų ir viešbučių vadovais, maisto ruošimo srities profesionalais bei pamatyti, kaip gamina žinomiausi konditeriai, virtuvės šefai ir žinias pritaikyti profesinio mokymo pamokose.
Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė