PADAVĖJAS IR BARMENAS

AD-dienos_2024_9i
AD-dienos_2024_2i
AD-dienos_2024_19ii
Vasaris_8i
AD_dienos_2024_8i
Muziejaus-jubiliejus_2i
Kulturos-centrui_40_3i
Praktinio-mokymo-centre_4i
Dovanojo-gamta_7i
Kvepencios_Kaledos_5i
Barmenas 3
Barmenas 5
previous arrow
next arrow
AD-dienos_2024_9i
AD-dienos_2024_2i
AD-dienos_2024_19ii
Vasaris_8i
AD_dienos_2024_8i
Muziejaus-jubiliejus_2i
Kulturos-centrui_40_3i
Praktinio-mokymo-centre_4i
Dovanojo-gamta_7i
Kvepencios_Kaledos_5i
Barmenas 3
Barmenas 5
previous arrow
next arrow
Shadow
PADAVĖJO IR BARMENO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA

Švietimo sritis: Paslaugos asmenims
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas: padavėjas, barmenas

PLAČIAU >>

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis: IV

Programos valstybinis kodas: P42101308

Programos apimtis kreditais: 90 kreditų

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

Programos paskirtis

Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai pasiruošti aptarnauti klientus bei aptarnauti klientus, vykdyti specialiuosius užsakymus, paruošti barą ir aptarnauti klientus, organizuoti barmeno darbą, gaminti bei patiekti gėrimus, kokteilius, nesudėtingus šaltuosius ir karštuosius užkandžius.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs padavėjo ir barmeno kvalifikacijas, galės dirbti padavėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse ir barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai.

Tipinės darbo priemonės: kasos aparatas, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai ir kt.

Tipinės darbo sąlygos: dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; galimas darbas pamainomis. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti.

Padavėjas ir barmenas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais.