VIRĖJAS

Virejai_2024_12
Virejai_2024_16
Virejai_2024_14
Virejai_2024_11
Virejai_2024_15
dav
sdr
sdr
Virejai_6
Virejai_2024_9
Virejai_2024_10
Virejai_2024_8
Virejai_2024_7
Virejai_2024_13
previous arrow
next arrow
Virejai_2024_12
Virejai_2024_16
Virejai_2024_14
Virejai_2024_11
Virejai_2024_15
dav
sdr
sdr
Virejai_6
Virejai_2024_9
Virejai_2024_10
Virejai_2024_8
Virejai_2024_7
Virejai_2024_13
previous arrow
next arrow
Shadow
VIRĖJO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA
Švietimo sritis: Paslaugos asmenims
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas: virėjas

PLAČIAU >>

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis: IV

Programos valstybinis kodas: P42101307

Programos apimtis kreditais: 110 kreditų

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

Programos paskirtis

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalams gaminti, gaminti ir apipavidalinti salotas, užkandžius, sriubas, šaltuosius ir karštuosius patiekalus, padažus, garnyrus, saldžiuosius patiekalus, patiekalus pobūviams, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, mechaniniais ir automatiniais virtuvės prietaisais, maisto gaminimo įrankiais, technologijos kortelėmis, valymo priemonėmis, galimas darbas pamainomis.

Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Virėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos, sveikos mitybos reikalavimais.