VIRĖJO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos
Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas: virėjas
Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis: III
Programos valstybinis kodas: P32101305
Programos apimtis kreditais: 60 kreditų
pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje
Programos paskirtis
Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, dirbti su dokumentais.
Būsimo darbo specifika
Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbama įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisiais ir įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais. Naudojamos receptūros, kalkuliacinės, technologijos kortelės, taip pat valymo priemonės ir inventorius. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.