PRAKTIKA SEKTORINIAME CENTRE

 

PRAKTIKA SEKTORINIAME CENTRE  pagal projektą „Praktinių įgūdžių įgijimas PMC „Žirmūnai“ Viešbučių ir restoranų sektoriaus praktinio mokymo centre“ Nr. 09.4.1-ESFA-T-736-02-0003

2022 metų vasario 28  – kovo 4 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro ir trečio kurso mokiniai su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja Nijole Vasiliauskiene vyko į modulio „Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas“ praktinius mokymus, kurie vyko Profesinio mokymo centre „Žirmūnai“. Praktiniuose mokymuose dalyvavo Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos ir Vilniaus agroekologijos mokymo centro virėjo specialybės mokiniai.

Pirmiausia mokiniai buvo supažindinti su darbo saugos ir sveikatos reikalavimais, technologiniais  įrenginiais ir prietaisais, darbo vietomis.

Praktinės pamokos vyko skirtingose maisto ruošimo technologijos laboratorijose. Mokymus vedė Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojai. Mokiniai galėjo išbandyti jėgas ir pademonstruoti turimus praktinius įgūdžius, gaminant karštus ir šaltus proginius patiekalus. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas patiekalų dekoravimui, estetiniam patiekimui.

Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir  laikantis visų saugumo reikalavimų, būsimieji virėjai  mokėsi gaminti pomidorų putėsius su lašišos ir avokadų salotomis, obuolių sambuką, šokoladinius  papuošimus desertams, špinatų rizoto, štrudelį su vaniliniu padažu, vištienos suktinukus apelsinų padaže ir kitus pobūvių patiekalus.  Kiekvieną dieną po praktinių pamokų vyko pagamintų patiekalų degustacija ir aptarimas.

Šiuose praktiniuose mokymuose  mokiniai  išmoko dirbti grupėse, susipažino su naujausia ir moderniausia virtuvine įranga, mokėsi dekoravimo meno,  įgijo naujų profesinių  kompetencijų, patobulino turimus ir įgijo naujų  praktinių įgūdžių, kurie bus naudingi įsiliejus į darbo rinką.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė