PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ SAVAITĖ PMC „ŽIRMŪNAI“

Šių metų vasario 7-11 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai tobulino modulio „Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ praktinius įgūdžius PMC „Žirmūnai“, Vilniuje.

Kartu su Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniais, vadovaujant PMC „Žirmūnai“ profesijos mokytojams, mokiniai gamino karštuosius patiekalus iš paukštienos, žuvies, kiaulienos, karštuosius padažus, taip pat ruošė  garsias, klasika tapusias sriubas: prancūziškąją Bouillabaisse, vengrišką guliašo sriubą, tailandietišką Tom yum, charčio sriubas. Veiklos vyko  individualiai, taip pat buvo ugdomi ir komandinio darbo įgūdžiai.

Jau turimus praktinius gebėjimus kiekvienas mokinys galėjo pademonstruoti ne tik gaminant, bet ir estetiškai dekoruojant kiekvieną paruošto patiekalo porciją. Patiekalų degustacija, kokybės ir  naujų skonių vertinimas vyko kasdien, baigus darbus.

Mokymai vyko įgyvendinant projektą „Praktinių įgūdžių įgijimas PMC „Žirmūnai“  Viešbučių ir restoranų sektoriaus praktinio mokymo centre“  Nr. 09.4.1-ESFA-T-736-02-0003

Vyresnioji profesijos mokytoja G.Tamašiūnienė-Latvė