PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE

2022 metų kovo 28 – balandžio 1 dienomis Virėjo modulinės profesinio mokymo programos  mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve vyko į Uteną ir toliau tobulino praktinius įgūdžius Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai dalyvauja projekto „Praktinių įgūdžių įgijimas Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre“( projekto kodas 09.4. 1-ESFA-T-736-02-0008) praktiniuose mokymuose. Šį kartą tobulinome kompetencijas modulio „Saldžiųjų patiekalų gaminimas“ praktiniuose mokymuose.

Praktiniai mokymai vyko  duonos ir konditerijos gaminių laboratorijoje.  Modulio  „Saldžiųjų patiekalų gaminimas“ mokymus vedė Vaida Tuzienė ir Loreta Kiseliova. Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis darbo saugos reikalavimų, mokiniai gamino kaneles, keksiukus, apelsinų putėsius, braškinius ledus, itališką desertą „Tiramisu“, sūrio pyragą , namines varškės spurgas, tinginio desertukus ir kitus saldžiuosius patiekalus. Desertų paruošimas reikalauja daug kruopštumo, tikslumo, kantrybės ir meninių gebėjimų. Mokiniai uoliai ėmėsi darbų ir puikiai atliko visas praktines užduotis.

Praktinius mokymus kiekvieną dieną vainikuodavo saldžiųjų patiekalų degustavimas ir kokybės vertinimas. Baigus praktinius mokymus, visiems mokiniams buvo įteikti pažymėjimai.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos

Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė