MOKYTOJŲ VIZITAS Į ITALIJĄ, TURINĄ

Džiaugiamės, kad gerėjant epidemiologinei situacijai ir švelnėjant karantino reikalavimams galime tęsti Erasmus+ projektines veiklas. Vykdydami projektą „Tarptautiškumo strategijos įgyvendinimas profesiniam mokymui stiprinti“ vykome į Italiją, Turiną.

Norėdami išsamios informacijos apie profesinį mokymą Italijoje ir idėjų, ką galime pritaikyti Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje stiprinant profesinį mokymą, bendradarbiavome su „Spunto Sviluppo Soliale“ organizacija, lankėmės profesinėje mokykloje „IIS Zerboni“, profesinio mokymo centruose „Associazione Scuole Techniche San Carlo“ ir „Bonafous Chieri“, įmonėje „Villa Garassino“.

Susitikimų metu nagrinėjome Italijos švietimo sistemą, stebėjome pamokas, aptarėme mokinių praktikas pas darbdavius. Dalinomės gerąja patirtimi diegiant ir įgyvendinant nuotolinį mokymą, naujas IT programas. Kalbėjome apie ugdymo metodus, proceso planavimą bei vertinimo aspektus. Aktuali COVID-19 pandemijos daroma įtaka ugdymo proceso organizavimui, keliami papildomi saugumo reikalavimai, mokinių ir pedagogų judėjimo srautų organizavimas taikant nuotolinį, kontaktinį ar mišrų mokymą. Vizito įmonėje metu domėjomės mokyklos ir įmonės bendradarbiavimo aspektais, atsakomybių pasiskirstymu, tolimesnėmis mokinio veiklų, įsidarbinimo galimybėmis.

Šeštadienį skyrėme savo kultūrinių kompetencijų turtinimui. Lankėmės karališkosios rezidencijos muziejuje ir koplyčioje, kurioje laikoma Turino drobulė. Taip pat vykome pasigrožėti  Italijos Pjemonto regiono vaizdais bei simboliu laikoma „Sacra di San Michele“ abatija.

Stažuotės dalyviai