ANGLŲ KALBOS PAMOKA

Anglų kalbos pamokos tema „Postcard” (atvirlaiškis) sužadino kultūrinį susidomėjimą 1G-23 klasės mokiniuose. Pamokos tema įkvėpė mokinius sugrįžti į praeitį, kai žmonės rašydavo ranka laiškus ir dažnai siuntė atvirlaiškius iš kitų šalių. Ši pamoka tapo kelione į praeitį ir pažinitimi su tradicine laiškų kultūra.

Pamokose mokiniai mokėsi kaip rašyti atvirlaiškį, prisiminė adreso užrašymą ir sužinojo, ką reikia rašyti atvirlaiškyje. Pasitelkę internetą, jie ieškojo informacijos apie kitas šalis ir kūrė savo atvirlaiškius. Kiekvienas mokinys pasidalino savo įspūdžiais iš šalies, kurią jie parinko savo atvirlaiškiui.

Mokyklos antrojo aukšto paroda tapo puikiu šios pamokos užbaigimu. Bibliotekos darbuotoja I. Vilimienė pristatė atvirlaiškio istoriją, stende galima pasigrožėti 1G-23 klasės mokinių kurtais atvirlaiškiais ir anglų k mokytojos J. Tamošiūnienės kolekcija, kurioje atsispindi ne tik mūsų mokinių, bet ir kitų šalių grožis.

Ši pamoka buvo ne tik praktiška, bet ir kupina kultūrinės vertės, leidžiančios mokiniams geriau suprasti ir įsisavinti pasaulio įvairovę.

Anglų k mokytoja J.Tamošiūnienė ir bibliotekininkė I. Vilimienė