PRAKTINIAI MOKYMAI UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE

2024 metų balandžio 15–19 dienomis virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai (kodas P21101308) kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja Nijole Vasiliauskiene vyko į Uteną ir tobulino praktinius įgūdžius Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai dalyvavo jungtinio projekto „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“ Nr.10-025-J-0001-J02-00011 modulio „Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas“ praktiniuose mokymuose.

Mokiniams teko darbuotis maisto ruošimo laboratorijoje, kur praktinius mokymus vedė profesijos mokytojos Loreta Kiseliova, Rita Leikuvienė ir Laima Bartasūnienė. Susipažinę su įrenginių veikimo principu ir naudodamiesi technologinėmis kortelėmis, mokiniai gamino karštuosius patiekalus, garnyrus, padažus, salotas, konditerijos gaminius, desertus. Mokiniai išmoko teisingai parinkti darbo priemones ir jas pritaikyti darbo procese. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas darbo higienai, darbų saugos reikalavimams ir pagamintų patiekalų apipavidalinimui. Praktiniai mokymai kiekvieną dieną baigdavosi patiekalų degustavimu ir aptarimu.

Padirbėję Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre, mokiniai išmoko saugiai dirbti su įvairiais įrenginiais, patobulino turimas ir įgijo naujų kompetencijų, išmoko dirbti komandoje, gaminti karštuosius patiekalus, garnyrus, salotas, desertus, konditerijos gaminius, juos dekoruoti bei įvertinti pagamintų patiekalų kokybę. Dėkojame mokyklos vadovams už galimybę dalyvauti šiame projekte.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė