PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS PANEVĖŽIO DARBO RINKOS MOKYMO CENTRE

2022 m. sausio 24 – 28 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro  ir trečio kurso mokiniai su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve vyko į praktinius mokymus, kurie vyko Panevėžio darbo rinkos mokymo centre. Praktinius mokymus vedė profesijos mokytoja  Žydrūnė Skilandienė.

Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir  laikantis darbo saugos reikalavimų, mokiniai penkias dienas mokėsi gaminti įvairius proginius patiekalus – žemoje temperatūroje keptus kiaulienos išpjovos medalionus, gamino mėlynųjų bulvių koralus, įvairius papuošimus, karamelizuotus burokėlius, rudąjį padažą su džiovintomis slyvomis, bulvių ir perlinių kruopų grūstinį ir kitus proginius patiekalus.  Kiekvieną dieną po praktinių pamokų mokiniai turėjo paserviruoti stalą, patiekti estetiškai papuoštus patiekalus, aptarti pagamintus patiekalus ir įvardinti, kokias kompetencijas tą dieną įgijo. Dėkojame  Panevėžio darbo rinkos mokymo centro profesijos mokytojai Žydrūnei Skilandienei  už suteiktas vertingas praktines žinias. Mokiniai įgijo naujų kompetencijų ir praktinių įgūdžių, išmoko estetiškai ir skoningai dekoruoti proginius patiekalus bei juos patiekti. Pasibaigus mokymams, visiems mokiniams buvo įteikti praktinių mokymų baigimo pažymėjimai.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos

 Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė