„MES – LIETUVOS PATRIOTAI“

Kovo 9 dieną mokykloje vyko  žinių turnyras „ Mes- Lietuvos patriotai“, kuriame dalyvavo trečios gimnazinės klasės. Vasario 16-ąją švenčiame modernios Lietuvos gimimą, o Kovo 11-ąją valstybės nepriklausomybės atkūrimą. Valstybės atkūrimo akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir dabarties klausimus praeičiai. Siekiant, kad mūsų mokiniai nepamirštų didžiuotis, jog yra nepriklausomos Lietuvos valstybės dalis, organizuotas žinių turnyras „ Mes – Lietuvos patriotai“ .Jo tikslas – ugdyti mokinių pilietinį sąmoningumą, skatinti pažinimą ir didžiavimąsi nepriklausomos Lietuvos valstybe.

Konkurse dalyvavo trys komandos : Lietuvos civiliai (AP-21 gr.),  Patriotai (PB-21/VR-21 gr.) ir Lietuvos mechanikai ( TP-21 gr.). Žinių turnyrą sudarė II dalys. I dalyje mokiniai atsakinėjo  į klausimus iš Lietuvos istorijos, geografijos, lietuvių literatūros, gamtos bei sporto sričių. II dalyje teko įveikti rikiuotės užduotis, atspėti dainos pavadinimą tik iš žodžių, atpažinti ir pavaizduoti žemėlapyje žymias Lietuvos vietas, net sušokti senovinį lietuvių ratelį, visiems  kartu padainuoti.  Komisijai,  suskaičiavus taškus, paaiškėjo nugalėtojai. Jais tapo TP-21 grupės komanda „ Lietuvos mechanikai“, antroje vietoje „ Lietuvos civiliai“ iš AP-21 gr. , tretieji  liko „Patriotai“ iš PB-21/VR-21. Svarbu , ne užimta vieta, bet gerai praleistas laikas, įgytos  ar tiesiog pakartotos žinios.

Dėkojame konkurso dalyviams ir komisijos nariams. Sveikiname nugalėtojus ir linkime sėkmės visiems plečiant savo žinių akiratį. Gražios,  prasmingos ir taikios  Kovo 11 – osios šventės!

Istorijos ir geografijos mokytojos: A. Petrulienė ir I. Baltrukėnienė