PAMOKA NETRADICINĖJE ERDVĖJE „RESTORANO ETIKETAS“

2022 m. balandžio 13 d. padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso mokiniai kartu su grupės vadove Nijole Vasiliauskiene ir profesijos mokytoja Gailute Tamašiūniene – Latve vyko į edukacinę išvyką į Panevėžio restoraną „Vasaris“, kur vyko pamoka netradicinėje erdvėje „Restorano etiketas“.

Lektorė Vilija Petkūnienė labai žaismingai ir įdomiai pristatė restoranų atsiradimo istoriją, paaiškino, kaip pasikviesti padavėją ir užsakyti patiekalus, kaip elgtis kebliose situacijose, vaizdžiai pristatė stalų serviravimo seką. Mokiniams buvo pateiktos praktinės užduotys, susietos su stalų serviravimu, elgesio taisyklėmis ir etiketu prie stalo. Apžiūrėjome restorano interjerą, susipažinome su baro indais ir inventoriumi.

Po paskaitos ragavome firminį karštą vištienos patiekalą ir firminį restorano  desertą tortą „Napoleonas“. Būsimiems padavėjams buvo naudinga pamatyti, kokiuose induose patiekiami,  kaip dekoruojami patiekalai, kokia turi būti padavėjų aptarnavimo kultūra, nes šias žinias galės pritaikyti būsimame darbe.

Dėkojame mokyklos vadovybei už turiningą ir įdomią edukacinę išvyką.

PB-21/VR-21 grupės auklėtoja Nijolė Vasiliauskienė