PAMINĖTA PASAULINĖ PSICHIKOS SVEIKATOS DIENA

Spalio 10 d. kasmet yra minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Mokykloje ji buvo minima spalio 12 d.  Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą.

Mokyklos psichologė Aurelija Kukenienė susitiko su VR-22, PB-22 grupių mokiniais, bendrabutyje gyvenančiais mokiniais bei auklėtojomis ir diskutavo su jais, kuo yra svarbi psichikos sveikata kiekvienam. Mokiniai dalinosi metodais, kurie jiems padeda rūpintis savo emocine: pokalbiai, miegas, muzikos klausymas, jausmų užrašymas. Smagu buvo išgirsti, kad mokiniai nevengia pasikalbėti su draugais, artimaisiais apie emocinius sunkumus, dalinasi savo rūpesčiais. Moksleiviai buvo motyvuojami esant poreikiui kreiptis ir į psichikos sveikatos specialistus.Taip pat mokiniai išskyrė miego svarbą emocinei savijautai. Su jaunuoliais buvo aptarti jausmo ir jausmo raiškos skirtumai.

Bendrabutyje prie psichologės prisijungė darbų ir civilinės saugos inžinierius Virgilijus Kalinka, kuris bendrabučio gyventojus supažindino su saugos taisyklėmis, kurių reikia laikytis gyvenant bendrabutyje.

Džiaugiamės gausiai renginiuose dalyvavusiais mokyklos mokiniais.

Psichologė Aurelija Kukenienė