CV KŪRIMO YPATYBĖS

Susirasti darbą ir gerai pasirodyti būsimam darbdaviui – iššūkis jaunam, ką tik įgijusiam profesinį išsilavinimą, žmogui. Visi puikiai žinome, kad CV būtinas, kai mes ieškome darbo vietos.

Gruodžio 6 d. TP – 21 grupės valandėlės metu svečiavosi Panevėžio JUC Kupiškio JDC vyr. specialistė Nida Šulcienė. Ji auklėtiniams pristatė informaciją apie CV kūrimo ypatybes. Šiame dokumente labai svarbu išsilavinimas, darbo patirtis, gebėjimai, techniniai įgūdžiai.

Susitikimo metu vyko pokalbiai, kaip reikėtų prisistatyti būsimam darbdaviui. Vyr. specialistė N. Šulcienė atskleidė mokiniams tam tikras paslaptis, ko derėtų vengti CV aprašyme, kaip reikia elgtis pirmojo pokalbio metu. O svarbiausia, kad būsimieji darbdaviai vis dažniau patikrina būsimųjų darbuotojų socialinius tinklus, prašo rekomendacijų iš buvusių darbdavių. Taip pat darbdavys pagal atliktus tyrimus CV skaitymui skiria tik 5-20 s., tad gyvenimo aprašymas turi būti informatyvus, glaustas, aiškus. Smagu, kad kai kurie auklėtiniai jau kūrė savo CV ir galėjo pasidalinti savo patirtimi.

Dėkojame karjeros specialistei Teresei Butkevičienei už suorganizuotą grupės veiklą, o Panevėžio JUC Kupiškio JDC vyr. specialistė Nida Šulcienė pažadėjo, kad ateityje dar susimatysime.

Grupės vadovė Simona Pranckevičienė