MOKYKLOJE PAMINĖTA TARPTAUTINĖ VIRĖJŲ DIENA

Kiekvienais metais spalio 20 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė virėjų diena. Šia  proga mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko atvira praktinio mokymo pamoka antro ir trečio kurso virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniams. Atviroje pamokoje dalyvavo buvusi mūsų mokyklos absolventė,  traktieriaus „Dyvai“ vyr. virėja Gabija Kavoliukaitė. Ji mokė gaminti užkandžius, derinti skonius, tekstūras, pristatė savo sukurtą užkandį. Sėkmės istorija pasidalino padavėjo ir barmeno specialybės profesijos mokytoja Toma Šveikauskytė, taip pat mūsų mokyklą baigusi mokinė, kuri šiemet sėkmingai įsiliejusi į mūsų pedagogų kolektyvą.

Pamoka buvo labai naudinga mokiniams, nes būsimi virėjai įgijo naujų kompetencijų ir praktinių žinių, išmoko gaminti įvairius užkandžius, derinti skonius, juos dekoruoti ir patiekti.

Pasibaigus atvirai praktinio mokymo pamokai, mokyklos bendruomenės nariai buvo pakviesti į užkandžių degustaciją. Dėkojame Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriui Kęstučiui Mekšėnui už gražius sveikinimus, saldžiąsias dovanas ir linkėjimus Tarptautinės virėjų dienos proga.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė