SAUSIO 13-OJI – PERGALĖS ŠVIESA

Niekas negali nugalėti TAUTOS,
einančios į Laisvę, Nepriklausomybę,
1989 metų rugpjūčio 23 d.
Baltijos kelias parodė:
MES ESAME!
199o mętų Kovo 11-oji paskelbė:
LIETUVOS VALSTYBĖ YRA.
1991 metų Sausio 13-oji patvirtino:
MES BŪSIME…
(Iš knygos ,,Lietuva 1991.01.13“)

Kaip ir kasmet, šią dieną visoje šalyje buvo organizuojama visuotinė pilietinė iniciatyva „Pergalės šviesa“, kurios metu ugdymo įstaigos, švietimo organizacijos ir kt. 8.00 val. buvo kviečiamos dešimčiai minučių savo languose uždegti vienybės, atminimo ir pergalės žvakutes. Iniciatyvos simbolis žvakė simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą…

Pilietinės iniciatyvos  „Pergalės šviesa“ metu mokytoja Asta Petrulienė mokiniams ir darbuotojams priminė 1991 metų sausį, kai vienybės ir laisvės siekio vedami  Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją, bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės Nepriklausomybę.

Mokyklos bibliotekininkė Irina Vilimienė mokyklos pirmo aukšto fojė surengė nuotraukų ir spaudinių ekspoziciją, skirtą Sausio 13-ajai paminėti.

Kasmet minėjimas įgauna vis naują, ypatingą prasmę, nes keičiasi kartos – jauni žmonės minėtus įvykius pažįsta jau tik iš istorijos vadovėlių ir negausių dokumentinių kadrų. Todėl labai svarbu jaunajai kartai perduoti žinią apie 1991 metų sausio įvykių svarbą ir prasmę mūsų valstybei.

Bibliotekininkė Irina Vilimienė