MOKYKLOJE PAKVIPO TROŠKINIAIS

Šių metų spalio 12 dieną virėjo modulinės profesinio mokymo programos antrojo kurso mokiniai, kartu su profesijos mokytoja G.Tamašiūniene-Latve, praktines pamokas vykdė mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje. Gaminome įvairius  troškinius, kurių pagrindas – ankštinės daržovės . Troškinių buvo daug ir įvairių : „Moliūgų ir pupelių troškinys”, „Vištienos ir pupelių troškinys”, „Pomidorinis avinžirnių troškinys su pievagrybiais „, ” Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis „. Gilinome savo teorines ir praktines žinias apie troškinių gamybą ir jų naudą žmogaus organizmui.  Avinžirniai, pupelės, pupos, sojos, lęšiai ypatingi tuo, kad juose gausu baltymų, B grupės vitaminų,  magnio, kalcio, fosforo, kalio ir geležies ir kitų mineralinių medžiagų.  Pagamintus troškinius visi bendrai degustavome, išsakėme savo nuomonę, pastebėjimus, ką galėtume tobulinti ir kas pavyko gerai. Kiekvienas troškinys buvo savito skonio, bet visi buvo tikrai labai vykę. Vėliau kiekvienas apskaičiavome savo pagaminto patiekalo kainą.  Labiausiai patikusius patiekalus stengsimės pagaminti ir namuose.

 VR-20 grupės mokinė Violeta Stukaitė