MOKYKLOJE PAMINĖTA EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

Europos sveikos mitybos diena visame pasaulyje minima lapkričio 8 dieną, norint  paskatinti visuomenę siekti, kad kiekvieno asmens mityba būtų ne tik sveika, bet ir tvari. Kiekvieno iš mūsų pasirinkimas, ką valgyti ar gerti, maisto gaminimo įpročiai turi įtakos ne tik sveikatai, gerai savijautai, bet ir daugeliui kitų svarbių sričių – aplinkos taršai, klimato kaitai, biologinei įvairovei ir kt. Tvari mityba prisideda prie visapusiškos asmens sveikatos ir gerovės, tausoja gamtą, maisto resursus, mažina maisto švaistymą.

Lapkričio 8 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje taip pat paminėta Europos sveikos mitybos diena. Maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė, Gailutė Tamašiūnienė – Latvė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė su virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo ir trečio kurso mokiniais gamino glotnučius iš mango vaisių, vynuogių, kivių, špinatų, burokėlių, agurkų, morkų, obuolių, apelsinų ir maloniai kvietė visus mokyklos bendruomenės narius jų paskanauti. Glotnučiai – tai tiršti kokteiliai, kurie praturtina mūsų racioną naudingomis maisto medžiagomis ir laikomi sveikos mitybos simboliu.

Maisto ruošimo technologijos  profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė