INTEGRUOTA PAMOKA VIRĖJAMS

2018 m. spalio 16 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko integruota pamoka VR-16 trečiojo kurso virėjams, kurią vedė profesijos mokytojos N. Vasiliauskienė ir G. Tamašiūnienė-Latvė. Pamokos tema – „Šaltųjų šventinių paukštienos patiekalų gamyba“. Pamokos pradžioje aptarėme šią temą ir tikslus, peržiūrėjome filmuotą medžiagą apie paukštienos vyniotinių gamybą. Pasiruošę moksleiviai pradėjo darbus. Vieni atliko pirminį paukštienos apdorojimą ir mėsos paruošimą vyniotiniams, kiti – gamino faršą įdarams, tretieji – ruošė prieskonius ir įvairius papildomus ingredientus. Sėkmingai pagaminome keletą šventinių paukštienos vyniotinių, paruošėme juos šiluminiam apdorojimui. Kol gaminiai kepė, būsimieji virėjai raštu atlikinėjo užduotis apie paukštienos maistinę vertę, naudą žmogaus organizmui, patiekalų įvairovę ir paruošimą. Vėliau apibendrinome atliktus darbus, atlikome refleksiją.

Iškepti, atšaldyti paukštienos gaminiai sekančią dieną buvo degustuojami pačių gamintojų. Moksleiviai džiaugėsi savo darbo rezultatais, žadėjo artėjančioms šventėms pagaminti šių patiekalų ir nustebinti savo artimuosius bei draugus.

Profesijos mokytojos:  G. Tamašiūnienė-Latvė ir N. Vasiliauskienė