Jau ketvirtus metus Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vykdoma virėjo modulinė profesinio mokymo programa, skirta parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų savarankiškai gaminti šaltuosius ir karštuosius patiekalus, desertus, užkandžius, proginius patiekalus, juos apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, mokėti pašalinti trūkumus, tvarkyti dokumentaciją.
Pirmiausia pirmo kurso mokiniai supažindinami su mokyklos valgyklos patalpomis, technologiniais įrengimais, virėjų darbo vietomis.
Artimiau susipažinti su būsima virėjo profesija Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR – 20 grupės mokiniai 2020 m. rugsėjo 10 d. vyko į Kupiškyje įsikūrusias ir maitinimo paslaugas teikiančias įmones – piceriją „Čiki pica“, kavines „Upės kepyklėlė“, „Pasimatymas“, „Merkurijus“, restoraną „Provinsalis“, „Suchi“ barą, parduotuvę „Kavinukas“.
Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai galėjo apžiūrėti maitinimo įmonių interjerą, susipažinti su įmonių patalpų išdėstymu, sužinojo, kokie reikalavimai keliami virėjo profesijai, privataus verslo maitinimo paslaugų srityje galimybėmis. Apsilankę maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, mokiniai galėjo geriau suprasti virėjo profesiją, įsitikinti, ar turi virėjo profesijai reikalingus gebėjimus ir asmenines savybes.
Parengė profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė