EDUKACNĖ KELIONĖ Į PANEVĖŽĮ

2024 m. balandžio 25 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo bei padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų pirmo ir antro kurso mokiniai kartu su profesijos mokytojomis N.Vasiliauskiene, G. Tamašiūniene – Latve, D. Kupstiene ir T. Šveikauskyte vyko į Panevėžio UAB „Maisto namai“, kur vyko edukacinė pamoka. Mokiniai buvo supažindinti su įmonės veikla.

UAB „Maisto namai“ produkcijos asortimentas labai platus. Nuo 2008 metų įmonė gamina aukščiausios kokybės šaldytus ir atvėsintus produktus iš paukštienos, kiaulienos, jautienos, žuvies, miltų ir bulvių. Maisto ruošimo profesijos mokytoja Danguolė Kupstienė supažindino su įmonės plėtros galimybėmis, gamybinių skyrių išdėstymu, technologiniais įrenginiais, produktų sandėlių ir šaldymo patalpomis. Mokiniai galėjo stebėti picų, vištienos pusgaminių gamybos procesą, užduoti jiems rūpimus klausimus.

Mokiniai taip pat lankėsi UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centre. Edukacinę pamoką vedė sąvartyno priežiūros specialistas Vaidas Aidukas. Pagrindinis atliekų tvarkymo centro tikslas yra sukurti racionalią atliekų tvarkymo sistemą, tenkinančią visuomenės poreikius, užtikrinančią gerą aplinkos priežiūros kokybę, nepažeidžiant rinkos ekonomikos. Taip pat būtina įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimus atliekų tvarkymo srityje.

Sąvartyno priežiūros specialistas Vaidas Aidukas pabrėžė, kad būtina šviesti jaunąją kartą ir visą visuomenę, įrodyti, kad atliekų rūšiavimas yra gyvybinis klausimas mums visiems. Vaidas  Aidukas siūlo  mokyklose įvesti privalomas atliekų rūšiavimo kultūros pamokas, kurių metu būtų kalbama apie nerūšiuojamų atliekų poveikį gamtai ir visatai.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė