PRAKTIKA KIPRE

Balandžio mėnesį, mūsų mokyklos mokiniai, buvo išvykę į trumpalaikį (3 sav.) mobilumo vizitą Kipre pagal Erasmus+ projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-000126028.

Stažuotės metu dvi socialinio darbuotojo padėjėjos, virėja ir septyni apdailininkai tobulino  praktinius įgūdžius, ugdė pasirinktai profesijai reikalingas asmenines savybes. Darbinė aplinka ir savarankiškas gyvenimas užsienio šalyje ugdo bendruosius ir socialinius gebėjimus dirbti komandoje, priimti sprendimus, bendrauti ir bendradarbiauti.

Mokiniai grįžę po stažuotės dalinosi savo patirtimi ir prisiminimais. Džiaugėsi įgiję naujų praktinių įgūdžių, praplėtę darbo atlikimo metodų spektrą arba geriau įvaldę turėtus gebėjimus. Apdailininkai praktikavosi naujai statomame dangoraižyje. Didelio objekto darbo organizavimo ypatumai, bendradarbiavimas, komunikavimas su įvairių tautybių žmonėmis jiems paliko gilų įspūdį. Socialinio darbuotojo padėjėjos pasidalino savo patirtimi ir senelių namų gyventojams organizavo neformalias veiklas (žaidimai, motorikos lavinimo užsiėmimai ir kt.). Virėjai teko prisitaikyti prie restorano virtuvės darbo ypatumų, prisiliesti prie neįprastų patiekalų gamybos. Pirmi kartai taip pat išlieka atmintyje visam gyvenimui. Kai kurie pirmą kartą skrido lėktuvu, lankėsi užsienio šalyje, bendravo su žmonėmis anglų kalba ir pavyko susikalbėti, patyrė savarankiško gyvenimo iššūkius. Laisvalaikiu mokiniams buvo organizuojamos pažintinės veiklos. Jų metu ragavo vietinio maisto, apžiūrėjo skirtingas salos vietoves, domėjosi kultūriniais ypatumais bei šalies istorija. O ryškiai žydras ir šiltas jūros vanduo ne kartą buvo išbandytas. Prisiminimų ir patirčių labai daug…

Įvairios patirtys jaunam žmogui suteikia pasitikėjimo savimi, savarankiškumo, sudaro galimybę pasitikrinti save ir suteikia drąsos siekti svajonių. Mokiniai dėkingi už turėtą galimybę augti.

Stažuotės dalyviai