MOKINIŲ PRAKTIKA VOKIETIJOJE

Mokykla šiais mokslo metais įgyvendina tarptautinį Erasmus+ projektą ,,Tarptautiškumo strategijos įgyvendinimas profesiniam mokymui stiprinti“ Nr. 2020-1-LT01-KA116-077679.

6 apdailininko modulinės mokymo programos mokiniai nuo vasario 20 dienos pagal šį projektą atliko 3 savaičių praktiką Vokietijoje, Berlyne. Mokiniai praktiką atliko dvejose įmonėse –  ,,Stimpel-bauausfuehrungen” ir ,,Rauber-mahl”. Įdomu tai, kad visi mokiniai jau yra dalyvavę kituose projektuose, ir jiems tai buvo antra stažuotė. Vieni mokiniai su mūsų mokyklos projektai s yra buvę Kipre, kiti Italijoje. Jie patys džiaugiasi tokiomis galimybėmis bei nauja patirtimi. Iš profesinės pusės mokiniams labai svarbu išbandyti dirbti su skirtingomis statybinėmis medžiagomis, kurios skiriasi nuo Lietuvos rinkos. Jie įgauna naujos patirties, naujų įgūdžių, kurie vėliau padės lengviau realizuoti save. Projekto dalyviai taip pat džiaugiasi naujais potyriais susipažįstant su naujomis kultūromis, dabar jie jau gali palyginti, kokia jų patirtis buvo Kipre ar Italijoje ir Vokietijoje, kuri pasižymi griežta tvarka, aukšta kokybe.

Tarptautinių projektų įgyvendinimas padeda stiprinti ugdymo proceso organizavimą, mokiniai gauna neįkainojamos patirties, kuri jiems pravers visą likusį gyvenimą. Juk daugumai mokinių projekto stažuotės yra pirmosios kelionės į užsienį, pirma tarptautinė patirtis.

Projektų vadovė Modesta Žilinskė

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”