NEBIJOK SVAJOTI, IŠDRĮSK BANDYTI

Daugeliui žmonių trūksta kantrybės ir užsispyrimo laikytis savo pasirinktos krypties, tačiau vaikinui, apie kurį nusprendėme parašyti, minėtų savybių nestigo.

Augustas į Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą atvyko net iš Pasvalio rajono. Nors jis labai norėjo mokytis padavėju ir barmenu, tais metais, skirtingai nei šiemet, tarp mokyklos siūlomų specialybių tokio pasirinkimo nebuvo. Kadangi mokykla vaikinui labai patiko, jis pasirinko čia mokytis virėjo specialybę.

Nuo pat pirmų dienų Augustas išsiskyrė savo išvaizda, o laisvalaikį leisdamas neformaliojo švietimo veikloje, atsiskleidė ir kaip kūrybiška asmenybė.

Kadangi neformaliojo švietimo organizatorė dirbo dar ir padavėjo ir barmeno specialybės profesijos mokytoja, daug bendraudama su Augustu netruko pastebėti vaikino gebėjimų padavėjo darbui. Kaip padavėjas, Augustas vis dažniau buvo kviečiamas padėti aptarnaujant mokyklos svečius, kartu su kitais mokyklos mokiniais  ne kartą vyko į rajoninius renginius bei šventes.

Po metų mokymosi mūsų mokykloje Augustas jau turėjo žinių ir praktinių įgūdžių, tad dalyvavo regioniniame profesinio meistriškumo padavėjų konkurse, kuris vyko Panevėžyje, parodos EXPO metu. Vaikinas tapo laureatu, užėmė 1-ąją vietą.

Dar besimokydamas mokykloje Augustas dvejus metus iš eilės stažavosi pagal Erasmus+ projektą Italijoje, o baigęs virėjo specialybę, Augustas netrukus išvyko į Austriją, kur pagal specialybę dirbo daugiau nei pusmetį viename iš restoranų.

Šiuo metu Augustas Lietuvoje. Savo talentą demonstruoja vienoje iš švenčių organizavimo įmonių dirbdamas padavėjo ir barmeno darbą, savo kūrybiškumą demonstruodamas dekoruojant šventes, taip pat – nevengdamas suktis ir virtuvėje, kurioje gamina įvairius šedevrus. Vaikinas – puikus pavyzdys, kaip asmeninės savybės ir troškimai puikiai suderinami su žiniomis ir įgūdžiais, gautais mokykloje.

Augustas turi dar vieną svajonę – atidaryti grill barą. Palinkėkime jam sėkmės šiai svajonei įgyvendinti.

Jeigu ir tu turi idėją, nebijok apie ją svajoti, nebijok bandyti. O kad būtų drąsiau, atvyk pas mus į Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą mokytis padavėjo ir barmeno, virėjo ar kitos specialybės. Padėsime tau ieškotis savo kelio, kurtis gyvenimo tikslus bei juos įgyvendinti.

Profesijos dalykų vyresnioji mokytoja Indra Balčiūnienė