TOLIAU TOBULINAME PRAKTINIUS ĮGŪDŽIUS

2022 m. kovo 14 – 18 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro ir trečio kurso mokiniai su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve vyko į praktinius mokymus, kurie vyko Panevėžio darbo rinkos mokymo centre. Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai praktiniuose mokymuose dalyvauja pagal projektą „Praktinė patirtis – raktas į profesinę sėkmę“ (projekto kodas 09.4.1-ESFA-T-736-020019).

Estetiškai patiekti maistą svarbu todėl, kad maitinimo įmonių lankytojai  būtų ne tik sveikai pamaitinti, bet kartu ir patirtų valgymo malonumą. Patraukliai, gražiuose induose patiektas maistas turi teigiamos įtakos apetitui, gerai nuotaikai, virškinimui bei sveikatai. Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir  laikantis darbo saugos reikalavimų, mokiniai gamino šaltas ir karštas sriubas, troškinius ir kitus karštuosius proginius patiekalus. Vadovaujant profesijos mokytojai  Žydrūnei Skilandienei, mokiniai įgijo  žinių, kaip galima išradingai ir įdomiai patiekti šaltas ir karštas  sriubas, troškinius, proginius patiekalus, juos skoningai dekoruoti. Labai svarbus akcentas patiekalų patiekimo grandinėje  yra indų parinkimas, patiekalo išdėstymas lėkštėje.

Kiekvieną dieną po praktinių pamokų mokiniai turėjo paserviruoti stalą, patiekti savo pagamintus patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, aptarti pagamintus patiekalus ir įvardinti, kokias kompetencijas tą dieną įgijo.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos

Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė