TOLIAU TOBULINOME PRAKTINIUS ĮGŪDŽIUS PANEVĖŽIO DARBO RINKOS MOKYMO CENTRE

2022 m. balandžio 25 – 29 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo ir antro kurso mokiniai su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve vyko į praktinius mokymus, kurie vyko Panevėžio darbo rinkos mokymo centre. Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai praktiniuose mokymuose dalyvauja pagal projektą „Praktinė patirtis – raktas į profesinę sėkmę“(projekto kodas 09.4.1-ESFA-T-736-020019).

Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir  laikantis darbo saugos reikalavimų, būsimieji virėjai gamino mėsos ir žuvies patiekalus pažemintoje temperatūroje, daržovių ir saldžius putėsius, žuvies teriną, ažūrinius papuošimus, išmoko saugiai naudotis įvairiais technologiniais įrenginiais. Vadovaujant profesijos mokytojai  Jurgai Lokcikaitei,  mokiniai įgijo naujų praktinių įgūdžių, išmoko patiekalų puošimo įmantrybių. Patiekalų patiekimo grandinėje labai svarbu yra estetiškai ir taisyklingai paserviruoti stalą, tinkamai parinkti indus. Estetiškai patiekti maistą svarbu todėl, kad maitinimo įmonių lankytojai  būtų ne tik sveikai pamaitinti, bet kartu ir patirtų valgymo malonumą. Patraukliai, gražiuose induose patiektas maistas turi teigiamos įtakos apetitui, gerai nuotaikai, virškinimui bei sveikatai.

Kiekvieną dieną po praktinių pamokų mokiniai degustavo pagamintus patiekalus, vertino  patiekalų kokybę, aptarė padarytas klaidas. Pasibaigus praktiniams mokymams, visiems mokiniams buvo įteikti praktinių mokymų baigimo pažymėjimai.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė