PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE

2022 m. spalio 17 – 21 dienomis virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene-Latve vyko į Uteną ir toliau tobulino praktinius įgūdžius Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai dalyvauja projekto „Praktinių įgūdžių įgijimas Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre“ (projekto kodas 09.4. 1-ESFA-T-736-02-0008) praktiniuose mokymuose. Šį kartą tobulinome profesines kompetencijas modulio „Saldžiųjų patiekalų gaminimas“ praktiniuose mokymuose.

Praktiniai mokymai virėjams vyko konditerijos gaminių laboratorijoje.  Modulio „Saldžiųjų patiekalų gaminimas“ mokymus  vedė profesijos mokytojos Vaida Tuzienė ir Loreta Kiseliova. Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis darbų saugos reikalavimų, mokiniai gamino kaneles, keksiukus, apelsinų putėsius, braškinius ledus, pyragą „Angelo ašara“, itališką desertą „Tiramisu“, sūrio pyragą, namines varškės spurgas, mini varškės tinginukus, belgiškus vaflius ir kitus saldžiuosius patiekalus. Desertų paruošimas reikalauja daug kruopštumo, tikslumo, kantrybės ir meninių gebėjimų. Mokiniai uoliai ėmėsi darbų ir puikiai atliko visas praktines užduotis, įgijo naujų kompetencijų ir praktinių įgūdžių.

Praktinius mokymus kiekvieną dieną baigdavome saldžiųjų patiekalų degustavimu ir kokybės vertinimu. Baigus praktinius mokymus, visiems mokiniams buvo įteikti pažymėjimai.

Maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė