INTEGRUOTA PRAKTINĖ PAMOKA TREČIO KURSO MOKINIAMS

2022 m. gruodžio 19 d. maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko modulių „Pobūvių patiekalų gaminimas ir patiekimas“ ir „Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ integruotos pamokos virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso VR-20 grupės mokiniams.

Būsimi virėjai turėjo atlikti praktinę užduotį – naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis visų saugumo reikalavimų, pagaminti drebučius su vištiena arba kumpiu, naudojant įvairias šviežias, konservuotas daržoves ir žalumynus. Pagamintus drebučių patiekalus reikėjo estetiškai apipavidalinti, patiekti, įvertinti jų kokybę, išsiaiškinti klaidas bei trūkumus.

Pamokos tikslas buvo ne tik pagaminti skanius, estetiškai dekoruotus drebučių  patiekalus, bet ir ugdyti mokinių bendrąsias, profesines kompetencijas, meninius gebėjimus. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas tiksliniam žaliavų panaudojimui, gaminio originalumui, kūrybiškumui. Mokiniai galėjo eksperimentuoti, patiekti patiekalus įvairiose lėkštėse, parinkti skirtingus puošybos elementus.

Integruotos pamokos pavyko puikiai.  Mokiniai galėjo pademonstruoti gebėjimą dirbti individualiai, patobulinti patiekalų dekoravimo įgūdžius, lavinti kūrybinę vaizduotę, grožio suvokimą, ugdyti savarankiškumą ir  įgyti naujų kompetencijų.

Maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė